Coaching

Als je ergens tegenaanloopt dat je graag anders wil
of twijfelt of je wel met de essentie bezig bent

Als kind hadden we een parkietje, kwam zomaar binnengevlogen. Een enthousiast diertje, we speelden er veel mee. Maar ja, je wordt wat ouder, bent meer met jezelf bezig en het parkietje bleef vaker in de kooi. Op een dag deden we het deurtje van de kooi open en het vogeltje bleef gewoon op zijn stokje zitten en zag er niet meer zo enthousiast uit. We moesten haar uit haar kooitje halen en de lucht in werpen om haar er weer aan te herinneren dat ze kon vliegen. Zo kan het met ons ook gaan, dat we opgesloten zitten in ons kooitje van beperkende gedachten. Ik wil er graag zijn om jou te helpen herinneren dat je kan vliegen want weet, het deurtje van jouw kooi staat altijd open!

Ik heb zelf het pad doorlopen van loslaten van mijn belemmerende gedachten en kan juist daarom jou met mijn liefdevolle aandacht helpen naar je kracht te gaan. De professionele opleiding tot coach die ik heb gevolgd garandeert de kwaliteit van mijn werk. 

Ik geloof er in, dat als jouw kwaliteiten er volop mogen zijn, er meer ruimte komt en je ook met anderen kan verbinden. Misschien lukt het jou dan zelfs je verbonden te voelen met alles wat leeft? Stel je voor wat een ruimte en wat een kracht dat geeft, in verbinding met je natuur!

Ik vind dat Marianne Williamson het mooi weet te verwoorden in “Onze grootste angst”

Heb je interesse maar twijfel je om contact op te nemen? We starten sowieso met een vrijblijvende kennismaking en als het voor allebei goed voelt dan gaan we door. Weet dat jouw verhaal tussen ons blijft en dat een goede coach vooral empatisch is :-).

Meer weten over mij, kijk dan hier.
Contact opnemen kan via sms, whatapp, telefoon of mail, de contactgegevens vind je hier.

Om de coaching bereikbaar te houden werk ik met een tarief van €79,- (incl. BTW). Mocht dit tarief toch nog problemen geven neem dan contact met me op.

Hartelijke groet, Ton

Wat coaching is volgens anderen:

NOBCO, de beroepsvereniging voor professionele coaches zegt hierover:
Coaching geeft je inzicht in wie je bent, wat je wil en hoe je daar komt. Door oefeningen en gesprekken leer je nieuw gedrag en nieuwe vaardigheden. Een coach helpt je je doelen te verhelderen en leert je tot oplossingen te komen en hoe je je nieuwe doel blijvend kunt bereiken. Coaching is een vorm van professionele begeleiding op werk of persoonlijk vlak in een gelijkwaardige één-op-éénrelatie van een coach en een coachee of van een coach met een team.

Wikipedia:
Coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen, uitgaande van gezonde mensen en een geloof in de veranderingsmogelijkheden die liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag.[1] Genezing is nadrukkelijk niet het doel en ziekte niet het uitgangspunt. Coaching is geworteld in de positieve psychologie en moet niet verward worden met counseling of therapie, begeleidingsvormen die erop gericht zijn mentale blokkades of psychische stagnatie te verhelpen. 

Aardig weetje: Het besturen van een koets werd (rond 1500) coaching genoemd. Coaching is het vervoeren van een waardevol persoon van waar hij was naar waar hij wil zijn. 

Reacties van gecoachten:

“Ton is op mijn pad gelopen op een moment dat ik wat vastliep. Ton kan op een prettige manier tools aanreiken waardoor ik zelf aan het denken ben gezet. Ik ben van nature iemand die het liefst snel de eindstreep haalt (quick fix wil), emoties wegstopt, niet graag praat, maar Ton leert mij vertragen. Hij gaf me direct het gevoel dat geen enkele vraag gek of raar is. Ik vond dat zeer prettig. Ton probeert me stap voor stap, het doel dat we van te voren samen uitgediept hebben en hebben ‘gedefinieerd’ te laten bereiken. Dat gaat niet zonder slag of stoot, maar gepaard met flinke emoties. Dat mag er ook zijn, zegt Ton, en dat voelt voor mij wel heel helend dat dat mag. Ik leer te luisteren naar mijn gevoel (wat wil ik nu), wil dichterbij mezelf  komen (ik mag er ook zijn) en ervaren wat IK nu wil, dus minder gericht op anderen . Ton geeft praktische tips en gaf me ook tips voor boeken. Ik ben blij en dankbaar dat hij op mijn pad is gekomen. Hij is een persoon waar je je snel ‘’thuis’’ bij voelt. Een heel fijn persoon.”
C.H. 

“De coaching van Ton was heel waardevol voor me omdat Ton dingen opmerkt, die hij in mijn gezicht of houding ziet gebeuren tijdens het coachen, die ik zelf niet opmerk. Hierdoor liet hij mij tot nieuwe inzichten komen. We hebben ook met Voice Dialogues gewerkt, wat ik heel verhelderend vond werken en het is ook een hulpmiddel dat makkelijk toepasbaar is in het dagelijks leven.Ton’s humor en relativeringsvermogen was als een rode draad aanwezig zodat het serieuze werk werd afgewisseld met wat luchtigere momenten. Dat vond ik erg prettig werken.”
C.R.

“Ik heb nu 3 sessies gehad bij Ton. Ik ben echt al heel veel wijzer geworden over mijzelf. Ton gebruikt verschillende methodes om je bewust te maken van patronen, overtuigingen, gedachten en gevoelens. Mijn coachvraag was in eerste instantie, welk werk past bij mij, waar word ik blij van en waar krijg ik energie van. Uit het gesprek blijkt dat er eerst andere zaken opgelost mogen worden om bij dit antwoord te komen. Ton weet wel de diepere oorzaken op te sporen en je ervan bewust te maken. Hierdoor heb ik veel inzichten gehad, sommige wist ik diep van binnen wel, maar ook nieuwe inzichten en dat geeft helderheid en overzicht in mijn hoofd. Ton is een ervaringsdeskundige en dat merkte ik goed. Ik kon alles vertellen zonder dat het gek of ongemakkelijk voelde. Hij geeft zelf ook af en toe aan dat hij ook heeft geworsteld met sommige zaken en daardoor voelt het vertrouwd en alles er mag zijn. Ik voel me er beter en sterker door.”
M.T.

Text  |  Info: Enter some content to the textarea in the Text element, please.