Activiteiten

bij De Kleine Stroom

Lezing wespenstichting 

 • Datum: Zaterdag 11 mei 2024 om 9:30
 • Aanmelden kan via eindhoven@partijvoordedieren.nl 

Wespen staan helaas bekend als vervelende dieren en ja, ze kunnen soms behoorlijk opdringerig zijn. Maar dat wespen daarnaast heel nuttig zijn dat beseffen veel mensen niet en dat er niet één maar vele soorten wespen zijn die druk bezig zijn met opruimen en bestuiven. Laat je meenemen in de wereld van de wesp en ontdek dat ze eigenlijk helemaal niet zo vervelend zijn en de kans op een steek bijzonder klein is als je je aan wat regels houdt.

De lezing wordt georganiseerd door de partij voor de dieren in samenwerking met de wespenstichting.

Er is beperkt plaats dus meld je snel aan.

Meer informatie over wespen vind je op https://wespenstichting.nl

Ont-moeten

 • Datum: Bij voldoende aanmelding zoeken we een datum
 • Aanmelden: Meld je hier aan

Verbinden met je natuur, genieten van wat de natuur geeft, goede gesprekken bij het kampvuur.
Ruimte voor inspiratie en verbinding met wie je ten diepste bent. 

Mindfulness Yoga

 • Data: Om de week op donderdag van 19:30-20:30 uur (m.u.v. schoolvakanties).
 • Info en aanmelden: bel of app naar Marieke 06-10126295

Een zachte vorm van yoga (hatha/yin), waarbij in een rustig tempo en met aandacht asana’s (houdingen) worden uitgevoerd. Het hele lichaam wordt gestretcht door variërende liggende, zittende en staande asana’s. Mindfulness-, ademhalingsoefeningen en meditatie zorgen ervoor dat je rust in je hoofd krijgt. Even alle zorgen van de dag vergeten en tegelijkertijd je lichaam soepel houden. We sluiten altijd af met een savasana (liggende eindontspanning) en kopje thee.

Deze bijeenkomst is geweest. Je treft hier een verslag

Is er een transitie mogelijk waar we allemaal gelukkiger van worden? 

 • Datum: Donderdag 7 september van 20:00-22:00 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 19:30 uur.
 • Aanmelden: meld je hier aan

We leven in een sterk gecultiveerde maatschappij. Nadeel hiervan is dat de natuur weinig ruimte krijgt, voordeel is dat we zelf voor een groot deel kunnen bepalen hoe onze samenleving eruit ziet. Op dit moment is die bepaald niet optimaal en steeds meer mensen (en zeker de planten en dieren) beginnen daar de pijn van te ondervinden. Paradoxaal genoeg is dat tevens goed nieuws want daar waar de schoen wringt wordt de behoefte aan verandering steeds groter. Veranderen is lastig; de mens is een gewoontedier. Onze gewoonten leggen, versterkt door groei van de bevolking, een steeds groter beslag op het landschap, de natuur en het milieu. Dat gebeurt op allerlei manieren, via het kopen van spullen, reizen, hoe je met afval omgaat, de keuze voor wat je eet en drinkt, hoe en waar je bouwt, wat je online doet. Het woord transitie horen we dan ook steeds vaker vallen.

Deze avond gaan we vooral verkennen welke duurzame transitie jou enthousiast maakt zodat je er zin in hebt om er mee aan de slag te gaan en, nog belangrijker, mee aan de slag te blijven. Alleen vanuit jouw inspiratie kan je ook anderen meekrijgen want een transitie vanuit ‘moeten’ en ‘inleveren’ komt niet op gang.

Ton Rijsdijk nodigt ons uit om over transities in gesprek te gaan: “Wat bedoelen we daar dan mee? Van wat voor wereld droom jij eigenlijk? En in hoeverre komt die overeen met de droom van anderen? Wat houd je tegen, want elke grote verandering is spannend. Er samen zonder oordeel naar kijken helpt om dat wat je tegenhoudt te transformeren naar inspiratie. zodat je aan het eind van de avond naar huis kan gaan met inspiratie om direct aan de slag te gaan met de verandering naar een mooiere wereld. Een wereld die meer gaat over aandacht en verbonden zijn en minder over hebben en druk doen.

Een lange reis begint met de eerste stap. In welke richting zullen we die zetten?

De avond begint met een welkom en inleiding door Ton. Daarna is er veel ruimte voor jouw eigen inspiratie.

De entree is vrij. Er staat er een potje waar je naar waarde (door jezelf te bepalen) een bijdrage in kan doen.

Op de hoogte blijven van actiiviteiten
Schrijf je in voor de nieuwsbrief onder op de contactpagina.

Wat zijn de mogelijkheden bij De Kleine Stroom
De Kleine Stroom is een plek om weer verbinding te maken met de natuur. Even los te komen uit een wereld waar alles lijkt te draaien om geld, spullen en macht en te voelen dat je geen consument bent maar een natuurlijk mens waarvoor waarden als zijn, voelen en verbinden veeler van toepassing zijn. 

Verbinding maken met de natuur in jezelf is mooi en waarschijnlijk een grote stap maar het is niet genoeg. De kernwaarde op deze plek is dat we onszelf verbinden met de natuur om ons heen en bereid zijn ons consumentengedrag te matigen. Dat zijn we niet gewend want we hebben alles, maar dat alles heeft een prijs en dan gaat het niet zozeer over geld. Ruimte geven aan de natuur betekent zelf wat minder plek innemen zodat planten en dieren er ook mogen zijn. Bijvoorbeeld simpelweg zuinig omgaan met water zodat de natuur ook water heeft en zuinig omgaan met elektriciteit omdat we daarvoor de grond kapot maken om kolen te winnen en stof en broeikasgassen de lucht inblazen.

Als jouw werk een duidelijk raakvlak heeft met die verbinding met jouw natuur en je bereid bent om ruimte te geven aan de natuur om je heen dan ben je van harte welkom om gebruik te maken van deze plek. Er zijn verschillende ruimten die voor een dag of dagdeel gehuurd kunnen worden.

Die ruimten zijn:

 • De vos (kleine ruimte op de verdieping)
 • De ree (grote ruimte op de verdieping)

Als je in de vos of ree samenkomt kan je gebruik maken van een kleine keuken bij deze ruimten. Hier kan je water pakken en thee zetten. Alle benodigdheden hiervoor zijn aanwezig en mogen vrij gebruikt worden.

 • De fazant (de zaal op de begane grond)
 • De serre 

Tussen De fazant en De serre is een grote corridor

 • De open plek

Tussen De Serre en De open plek een verharding

 • De beek

Dagdelen zijn:
ochtend van 8:30 – 12:30
middag van 13:30 – 17:30
avond van 19:00 – 22:00

Als je periodiek gebruik wilt maken van een ruimte dan zijn er ook andere opties bespreekbaar, zoals bijvoorbeeld wekelijks een ruimte voor 1  of 2 uur gebruiken.
Om de natuur te kunnen blijven voelen en vanwege beperkte parkeerruimte is het aantal bezoekers beperkt.

Maak gerust een afspraak om eens kennis te maken en de energie van deze plek te voelen.