Activiteiten

bij De Kleine Stroom

De transitie, welke kant gaat die op?

 • Datum: donderdag 20 april, inloop met koffie/thee om 19:30 uur, start 20:00 uur.
 • Aanmelden: meld je hier aan
Het kan inmiddels niemand meer zijn ontgaan dat we onze gezamenlijke huishouding anders moeten gaan doen. De crisissen stapelen zich op, van CO2 en stikstof tot energie, huisvesting, koopkracht en niet te vergeten biodiversiteit en klimaat. Wat hebben deze crisissen met elkaar te maken en hoe kunnen we die aanpakken? Wordt dat alleen maar inleveren of is dit juist een kans voor verbinding en een waardevoller leven? Ik geef een inleiding, waarna er veel ruimte is voor een dialoog.
 
De entree is vrij. Er staat er een potje waar je naar waarde (door jezelf te bepalen) een bijdrage in kan doen.

Ont-moeten

 • Datum: Vanaf april maandelijks, te beginnen Zondag 16 april om 10:30.
 • Aanmelden: Meld je hier aan. Hopelijk ben je er bij. 

Verbinden met je natuur, genieten van wat de natuur geeft, goede gesprekken.
We kunnen in april verse thee drinken en pesto maken van onkruid (onkruid?)

Mindfulness Yoga

 • Data: 18 januari, 15 februari en 15 maart
 • Info en aanmelden: Larry 06-3303 4061 of info@yoga-doro.nl
 • Voor meer informatie over lestijden, kosten, etc. kijk je op https://yogadoro.setmore.com 

De Mindfulness Yoga die wij geven is een milde vorm van Hatha Yoga en in principe voor iedereen geschikt, mannen en vrouwen, jongeren en ouderen, met of zonder lichamelijke ongemakken. Je hoeft er niet lenig, sterk of in goede conditie voor te zijn, je leert juist bewegen binnen de grenzen van je mogelijkheden. Je oefent met je aandacht, verbetert focus, concentratie en balans. Je leert op een gezonde manier te ademen, goed te voelen wat er in je lichaam omgaat, en leert vooral ook beter en dieper te ontspannen!

Nog nooit yoga geprobeerd of misschien juist al eerder ervaren hoe goed yoga voor je is? Wil je wat flexibeler worden, meer uit je hoofd raken of ben je op zoek naar rust en diepere ontspanning, meld je dan aan voor een proefles, en ervaar wat yoga voor jou kan betekenen.

Vachtvilten

 • Datum: zaterdag 21 januari, 11 februari en 11 maart, 9-16 uur.
 • Info: Ellie (ellie19592011@gmail.com)
Je leert deze dag een schapenvacht te vilten. Alle materialen, koffie, thee en lunch zijn inbegrepen. 
Je gaat met een prachtige vacht naar huis terwijl het schaap nog rondloopt 🙂
 
Ellie, Constance en Ineke begeleiden je die dag en Luuk zorgt voor een lekkere lunch.

Wat zijn de mogelijkheden bij De Kleine Stroom
De Kleine Stroom is een plek om weer verbinding te maken met de natuur. Even los te komen uit een wereld waar alles lijkt te draaien om geld, spullen en macht en te voelen dat je geen consument bent maar een natuurlijk mens waarvoor waarden als zijn, voelen en verbinden veeler van toepassing zijn. 

Verbinding maken met de natuur in jezelf is mooi en waarschijnlijk een grote stap maar het is niet genoeg. De kernwaarde op deze plek is dat we onszelf verbinden met de natuur om ons heen en bereid zijn ons consumentengedrag te matigen. Dat zijn we niet gewend want we hebben alles, maar dat alles heeft een prijs en dan gaat het niet zozeer over geld. Ruimte geven aan de natuur betekent zelf wat minder plek innemen zodat planten en dieren er ook mogen zijn. Bijvoorbeeld simpelweg zuinig omgaan met water zodat de natuur ook water heeft en zuinig omgaan met elektriciteit omdat we daarvoor de grond kapot maken om kolen te winnen en stof en broeikasgassen de lucht inblazen.

Als jouw werk een duidelijk raakvlak heeft met die verbinding met jouw natuur en je bereid bent om ruimte te geven aan de natuur om je heen dan ben je van harte welkom om gebruik te maken van deze plek. Er zijn verschillende ruimten die voor een dag of dagdeel gehuurd kunnen worden.

Die ruimten zijn:

 • De vos (kleine ruimte op de verdieping)
 • De ree (grote ruimte op de verdieping)

Als je in de vos of ree samenkomt kan je gebruik maken van een kleine keuken bij deze ruimten. Hier kan je water pakken en thee zetten. Alle benodigdheden hiervoor zijn aanwezig en mogen vrij gebruikt worden.

 • De fazant (de zaal op de begane grond)
 • De serre 

Tussen De fazant en De serre is een grote corridor

 • De open plek

Tussen De Serre en De open plek een verharding

 • De beek

Dagdelen zijn:
ochtend van 8:30 – 12:30
middag van 13:30 – 17:30
avond van 19:00 – 22:00

Als je periodiek gebruik wilt maken van een ruimte dan zijn er ook andere opties bespreekbaar, zoals bijvoorbeeld wekelijks een ruimte voor 1  of 2 uur gebruiken.
Om de natuur te kunnen blijven voelen en vanwege beperkte parkeerruimte is het aantal bezoekers beperkt.

Maak gerust een afspraak om eens kennis te maken en de energie van deze plek te voelen.